Willem II bereikt akkoord met Groningen: 'Het was kort maar heel krachtig'

Willem II bereikt akkoord met Groningen: 'Het was kort maar heel krachtig'

24-08-2022 09:44
43

Wessel Dammers verruilt FC Groningen definitief voor Willem II. De 27-jarige verdediger speelde in de tweede helft van het vorige seizoen al voor de Tilburgse degradant.

Dammers veroverde zowel onder oud-trainer Danny Buijs als onder huidig coach Frank Wormuth geen basisplaats in Groningen. Hij mocht dan ook vertrekken, maar door de degradatie uit de Eredivisie kon Willem II de optie tot koop in de huurovereenkomst niet lichten. Nu hebben beide clubs alsnog een akkoord bereikt. De mandekker tekent een contract voor drie seizoenen, tot medio 2025.

"Ik heb in een paar maanden met veel mensen een erg goede band gekregen. Met medespelers maar juist ook andere personen. Het was dus kort maar heel krachtig. Die goede contacten zijn me veel waard en dragen bij aan mijn besluit om terug te keren", zegt Dammers op de clubsite. Over zijn doelen is hij duidelijk. "Terugkeren naar de Eredivisie is een prachtige uitdaging en ook een morele plicht, want ik voel me nog steeds medeverantwoordelijk voor de degradatie."

Dat een terugkeer van Dammers even op zich liet wachten, had volgens hem niets met de degradatie te maken. "Zoals bijna iedere voetballer wil ook ik nog eens naar het buitenland. Er waren wat opties, maar uiteindelijk is het er niet van gekomen. Op een gegeven moment hak je de knoop door. Ik kies met volle overtuiging en trots voor deze prachtige club."

Dammers begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij opvallend genoeg als spits begon. Voordat Dammers in 2020 naar FC Groningen vertrok, speelde hij voor SC Cambuur en Fortuna Sittard.