'Tien miljoen, waar hebben we het over? Niet zo dat Benzema in de spits loopt'

'Tien miljoen, waar hebben we het over? Niet zo dat Benzema in de spits loopt'

24-08-2022 10:31
86

Kees Kwakman kraakt de handelswijze van FC GroningenDe Trots van het Noorden kan spits Jørgen Strand Larsen voor tien miljoen euro verkopen, maar wijst vooralsnog aanbiedingen van Bologna en Middlesbrough af.

"Als je tien miljoen voor Strand Larsen kan krijgen, mag je in je handjes knijpen", stelt Kwakman bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus houdt zijn poot stijf en laat de Noor niet gaan. "Ze staan er financieel blijkbaar hartstikke goed voor." Toch vindt Kwakman dat Fledderus een andere houding moet aannemen. "De speler moet je op een bepaalde manier tegemoet komen."

"Tien miljoen... Waar hebben we het over? Het is niet zo dat je Benzema in de spits hebt", vervolgt de analist. "En ik hoop dat Groningen een lijstje met opvolgers heeft als Strand Larsen weggaat." Mike Snoei, die eveneens aan tafel zit, schetst dat het scoutingsapparaat bij Groningen te wensen overlaat. Op Strand Larsen na, beschikt Groningen over weinig aanvallers met scorend vermogen. "Dan is er dus aan de voorkant al iets misgegaan, bij het samenstellen van de selectie", aldus Kwakman. "Strand Larsen is daar de dupe van."