'Newcastle heeft beet en betaalt 75 miljoen euro voor droomaankoop Isak'

'Newcastle heeft beet en betaalt 75 miljoen euro voor droomaankoop Isak'

24-08-2022 14:23 Laatste update: 14:28
104

Alexander Isak is hard op weg naar de Premier League. Newcastle United betaalt een recordbedrag van 75 miljoen euro voor de Zweedse spits van Real Sociedad.

Baskische media, waaronder El Diario Vasco, maakten als eerste melding van de aanstaande megatransfer. Niet veel later kwamen ook onder meer The Athletic en Fabrizio Romano ermee op de proppen.

Isak staat al geruime tijd in de belangstelling van Newcastle, maar een akkoord met Real Sociedad leek ver weg. Nu zit er toch schot in de zaak: de Engelse en Spaanse club zouden het eens zijn geworden over een transfersom van 75 miljoen euro, inclusief vijf miljoen aan bonussen.

De minimale afkoopsom in het contract van Isak ligt op negentig miljoen euro, maar Sociedad stemt dus in met een lagere transfersom. Het wordt desalniettemin de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van de La Liga-subtopper. Het Newcastle-bod was 'simpelweg niet te weigeren', klinkt het. Bij een toekomstige verkoop van Isak gaat tien procent naar Sociedad.

Isak (22) is bezig aan zijn vierde seizoen in Spanje, nadat hij in 2019 voor tien miljoen euro overnam van Borussia Dortmund. In Nederland maakte hij furore als huurling van Willem II.