'Isak ondergaat medische keuring bij Newcastle: transfersom lager dan gedacht'

'Isak ondergaat medische keuring bij Newcastle: transfersom lager dan gedacht'

25-08-2022 17:49 Laatste update: 17:52
4

Alexander Isak is donderdag medisch gekeurd bij zijn nieuwe club Newcastle United. Het bedrag dat de Engelse club gaat betalen voor de Zweed ligt rond de 65 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen.

Verschillende Spaanse media, waaronder El Diaro Vasco, maakten eerder melding van een bedrag van zeventig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Fabrizio Romano laat donderdag weten dat de definitieve transfersom is vastgesteld op 65 miljoen euro, plus de vijf miljoen aan eventuele bonussen. Newcastle United is er inmiddels helemaal uit met zijn huidige club Real Sociedad en de spits is donderdag medisch gekeurd in Engeland. In de transferovereenkomst hebben de Spanjaarden een doorverkoopclausule afgedwongen.

Isak is hiermee de duurste aankoop ooit van Newcastle United. Ook voor Real Sociedad is de Zweed met dit bedrag de duurste uitgaande transfer aller tijden. Isak speelde sinds 2019 voor de Basken, die hem voor tien miljoen euro overnamen van Borussia Dortmund. In Nederland speelde de spits op huurbasis voor Willem II. De officiële presentatie van Isak bij Newcastle United zal niet lang op zich laten wachten. In Engeland komt de boomlange spits samen te spelen met Sven Botman. Hij vertrok eerder deze zomer al naar Newcastle United.