Zware loting voor Ajax: Amsterdammers tegen Liverpool, Napoli en Rangers

Zware loting voor Ajax: Amsterdammers tegen Liverpool, Napoli en Rangers

25-08-2022 18:58 Laatste update: 19:00
133

Ajax weet waar het aan toe is in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers wacht in groep A onder meer een krachtmeting met Liverpool. De andere tegenstanders zijn Napoli en Rangers FC

Dat wees de loting in Istanbul donderdag uit. De groepsfase van de Champions League gaat op dinsdag 6 september van start en is door het WK in Qatar al op woensdag 2 november afgelopen.

Wedden

Meer odds

Ajax zat voor het eerst sinds jaren weer in Pot 1 voor de loting. De Amsterdammers ontliepen daardoortitelhouder Real Madrid, Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt en landskampioenen Manchester City, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain en FC Porto. Toch werd al snel duidelijk dat er tenminste één zware opponent uit de koker zou rollen, met Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig en Tottenham Hotspur in de sterke pot 2.

Ajax werd dus gekoppeld aan Liverpool, dat de Champions League in 2019 voor het laatst won. De Amsterdammers stonden in het seizoen 2020/2021 ook al tegen over The Reds. De ploeg van manager Jürgen Klopp won beide ontmoetingen toen met 1-0.

Vervolgens werd Ajax gekoppeld aan Napoli, waar Victor Osimhen en Hirving Lozano twee blikvangers zijn. Trainer Luciano Spalletti zag deze zomer wel steunpilaar Kalidou Koulibaly naar Chelsea vertrekken. De Spaanse middenvelder Fabián Ruiz wordt nog in verband gebracht met Paris Saint-Germain.

De laatste tegenstander is Rangers FC, dat woensdag PSV nog in diepe rouw dompelde in de play-offs. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst liet daarmee zien dat er ook rekening moet worden gehouden met ze.