Barça kan aan de bak: Catalanen tegen angstgegner Bayern in poule des doods

Barça kan aan de bak: Catalanen tegen angstgegner Bayern in poule des doods

25-08-2022 19:07 Laatste update: 19:25
32

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft donderdag schitterende affiches opgeleverd. FC Barcelona belandde in de poule des doods, met Bayern München en Internazionale.

De Spaanse ploeg van Frenkie de Jong en Memphis Depay moet het in groep C onder meer opnemen tegen de Duitse kampioen. Beide teams stonden de laatste jaren al vaker tegen over elkaar. Vooral de 8-2 zege van Bayern in de kwartfinale van de Champions League in 2020 staat nog in het geheugen gegrift. Maar ook afgelopen seizoen troffen Barça en Bayern elkaar in de groepsfase. Der Rekordmeister won beide duels met 3-0.

Destijds speelde Robert Lewandowski nog mee bij de Duitsers. Nu staat de Pool tegenover zijn oude werkgever, waarmee hij vele successen vierde. Met ook nog Internazionale is groep C op papier de zwaarste poule. Het Tsjechische Viktoria Plzen staat daarmee voor een loodzware uitdaging.

In groep G wacht Manchester City-topschutter Erling Haaland een weerzien met zijn oude club Borussia Dortmund. Sevilla en FC Kopenhagen zijn de andere tegenstanders. Titelhouder Real Madrid heeft het op papier getroffen en werd in poule F gekoppeld aan RB Leipzig, Shakhtar Donetsk en Celtic. Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain moet onder meer de degens kruisen met Juventus.

De groepsfase van de Champions League gaat op dinsdag 6 september van start en is door het WK in Qatar al op woensdag 2 november afgelopen. Op 7 november is de loting voor de achtste finales. 

De volledige loting: