Dreun voor Van Bommel: Royal Antwerp plaatst zich niet voor Conference League

25-08-2022 22:55 Laatste update: 23:01
103

Mark van Bommel en Royal Antwerp FC zullen dit seizoen niet in Europa te bewonderen zijn. Het ging voor de ambitieuze Belgische club mis tegen Istanbul Basaksehir: 1-3. Het eerste duel in Turkije was nog in 1-1 geëindigd.

In de beginfase kreeg Antwerp twee kansen via Jurgen Ekkelenkamp, maar de Nederlander had zijn vizier niet op scherp. Na zeven minuten kreeg The Great Old het deksel op de neus. Een combinatie in de zestien zorgde voor de 0-1 van Ozcan, die de bal in het dak van het doel kon knallen.

Antwerp kreeg vervolgens kansjes via een schot van Nainggolan en een knappe hakbal van Frey. Vijf minuten voor rust kwam er een betere kans voor Frey. De aanvaller knalde op de vuisten van Babacan. Ook Ekkelenkamp en weer Frey kregen nog een goede kansen, maar de ruststand bleef bij 0-1.

Na rust kwam Antwerp sterk voor de dag en dat werd na 55 minuten beloond. Doelman Babacan, die al geel had, ging in de fout en veroorzaakte een penalty. Er kwam geen rood, maar wel een strafschop. Een koud kunstje voor Frey, die de 1-1 kon binnenschieten. Vlak na die goal volgde echter meteen een koude douche voor Antwerp.

Stefano Okaka kopte een mooie aanval van de uitploeg tegen de netten: 1-2. Vincent Janssen kwam vervolgens in de ploeg, maar Antwerp kon na die opdoffer eigenlijk geen vuist meer maken. Vijf minuten voor tijd ging het helemaal mis voor de ploeg van Van Bommel. Aleksic kon vrij binnenkoppen. Daardoor ontbreekt Van Bommel komend seizoen in Europa met de Belgische club.