Castaignos is weer klaar voor de Eredivisie: ‘Weet wat ik er voor doe en laat’

Castaignos is weer klaar voor de Eredivisie: ‘Weet wat ik er voor doe en laat’

25-08-2022 23:55 Laatste update: 26-08-2022 00:55
96

Luc Castaignos is al een tijdje van de radar verdwenen in Nederland, maar de spits werkt hard aan zijn terugkeer. De geboren Schiedammer zit sinds juli zonder club, maar hij hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Het liefst in Nederland.

Castaignos traint op dit moment zes dagen in de week voor zichzelf, om maar fit te zijn voor wanneer er een club aanklopt. De aanvaller heeft in ieder geval zelf een duidelijke voorkeur waar hij zou willen spelen. "Ik denk dat ik de Eredivisie aankan", vertelt Castaignos aan ESPN. "Ik weet wat ik ervoor doe en wat ik hiervoor laat. Ik werk nu elke dag om terug te komen en dan weet ik echt zeker dat ik in de Eredivisie nog van meerwaarde kan zijn."

Eerder speelde Castaignos in Nederland voor Feyenoord, FC Twente en Vitesse. Na omzwervingen bij Internazionale, Eintracht Frankfurt, Sporting CP en het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC kwam hij uiteindelijk bij OFI Kreta terecht. Op het Griekse eiland mocht Castaignos na een jaar alweer vertrekken, waardoor hij nu transfervrij op te halen is.

De spits is ook niet bang om zelf clubs te benaderen om te kijken of er een mooie samenwerking inzit. "Ik ben niet te beroerd om zelf initiatief te nemen en mezelf ook te laten zien. Ik kan altijd meetrainen en als het niets wordt dan wordt het niets." De clubs die Castaignos heeft aangeschreven houdt hij liever voor zichzelf. "Het is daar uiteindelijk niks geworden, maar als 29-jarige verbaas ik me nergens meer over in het voetbal. Maar ik hoop wel dat ik nog tot mijn 35e of 36e jaar mee mag in het profvoetbal."