Europa League-loting: de mogelijke tegenstanders van PSV en Feyenoord

Europa League-loting: de mogelijke tegenstanders van PSV en Feyenoord

26-08-2022 12:00
102

In de groepsfase van de Europa League zijn dit seizoen twee Nederlandse clubs actief: PSV en Feyenoord. Vrijdagmiddag (vanaf 13.00 uur) blijkt bij de loting in Istanbul aan welke ploegen ze gekoppeld worden. Een overzicht van de mogelijke tegenstanders.

Het hoofdtoernooi biedt zoals altijd plaats aan 32 clubs. De deelnemers worden verdeeld over acht groepen van vier clubs en zitten in vier verschillende potten. Ploegen die in dezelfde pot zitten, kunnen elkaar niet loten.

Wedden

Meer odds

PSV en Feyenoord zijn door hun clubcoëfficiënten onderdeel van Pot 2. De Eindhovenaren en Rotterdammers ontlopen daardoor in elk geval Stade Rennes, AS Monaco, Real Sociedad, Qarabag FK, Malmö FF en Ludogorets.

Mogelijke tegenstanders uit Pot 1 zijn AS Roma, Arsenal, SS Lazio en het Manchester United van Erik ten Hag, naast Sporting Braga, Rode Ster Belgrado, Dinamo Kiev en Olympiakos. Ook in de derde en vierde pot zitten nog genoeg clubs die PSV en Feyenoord misschien liever niet zullen treffen. Denk aan Real Betis, Union Berlin, SC Freiburg en Trabzonspor.

Feyenoord maakte vóór donderdagavond nog kans op een plek in Pot 1. De Griekse kampioen Olympiakos moest dan falen in de return tegen Apollon Limassol, maar dat gebeurde niet.

Potindeling Europa League 2022/2023

Pot 1: AS Roma, Manchester United, Arsenal, SS Lazio, Sporting Braga, Rode Ster Belgrado, Dinamo Kiev, Olympiakos

Pot 2: Feyenoord, Stade Rennes, PSV, AS Monaco, Real Sociedad, Qarabag FK, Malmö FF, Ludogorets

Pot 3: Sheriff Tiraspol, Real Betis, FC Midtjylland, Bodö/Glimt, Ferencváros, Union Berlin, SC Freiburg, Fenerbahçe

Pot 4: FC Nantes, HJK Helsinki, Sturm Graz, AEK Larnaca, Omonia Nicosia, FC Zürich, Union Sint-Gillis, Trabzonspor

De groepsfase van de Europa League gaat op 8 september van start en eindigt bijna twee maanden later op 3 november. De wedstrijden zullen traditiegetrouw op donderdag worden gespeeld en zitten dichter op elkaar, omdat op 20 november het WK in Qatar van start gaat.

De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers twee treffen de clubs die op de derde plaats in hun Champions League-groep zijn geëindigd en de nummers drie spelen een tussenronde tegen de nummers twee van de Conference League-groepen.