PSV is aanvoerder Luuk de Jong voorlopig kwijt door 'acuut moment'

PSV is aanvoerder Luuk de Jong voorlopig kwijt door 'acuut moment'

26 augustus - 10:25 Laatste update: 10:59
366

PSV moet Luuk de Jong voorlopig missen. De spits en aanvoerder heeft een blessure opgelopen, die hem enkele weken aan de kant zal houden.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft het slechte nieuws vrijdagochtend bevestigd, twee dagen na de Champions League-uitschakeling tegen Rangers FC. De Jong was al niet honderd procent fit en greep kort voor rust, na een gemiste kans, naar zijn kuit.

"Het was een acuut moment. Dan weet je dat het om weken gaat", laat Van Nistelrooij weten op de persconferentie. De Jong mist in elk geval de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Excelsior. Over twee weken begint de Europa League-campagne van PSV, op 18 september komt Feyenoord op bezoek in Eindhoven. Ook voor de interlandperiode van Oranje (vanaf 22 september) is De Jong een vraagteken.

Van Nistelrooij ontkent dat hij nu 'harder gaat trekken' om er nog een aanvaller bij te krijgen. Dat was namelijk al zo. "Gelukkig zijn er de afgelopen maanden in het beleid al dingen ingezet die nog steeds lopen, dus we hoeven niet in één keer te gaan reageren", aldus de trainer.

De verwachting is dat Ismael Saibari tegen Excelsior wordt aangewezen als vervanger voor De Jong. Xavi Simons zou daardoor aan de rechterkant van de aanval kunnen beginnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie