Kogel is door de kerk: Isak officieel duurste speler ooit van Newcastle United

Kogel is door de kerk: Isak officieel duurste speler ooit van Newcastle United

26-08-2022 17:53
39

Alexander Isak is officieel speler van Newcastle United. De boomlange Zweed komt voor een bedrag van rond de zeventig miljoen euro over van Real Sociedad.

"Het was een heel groot besluit, maar ik ben nu al blij dat ik voor Newcastle United heb gekozen”, vertelt Isak in zijn eerste interview bij de club. “Veel puzzelstukjes moeten goed vallen voor zo’n grote beslissing, maar ik geloof echt in het project dat ze hier hebben. Daarnaast is de speelwijze erg aantrekkelijk en de fans zijn zo gepassioneerd. Ze ademen hier echt voetbal."

De spits tekent een langdurig contract in Newcastle en Real Sociedad heeft een doorverkoopoptie van 10 procent afgedwongen. Isak is met deze transfer de duurste inkomende speler voor Newcastle ook. Deze titel neemt hij over van Joellinton. In 2019 betaalden The Magpies een bedrag van veertig miljoen euro voor de Braziliaan aan zijn toenmalige club TSG 1899 Hoffenheim

Isak werd in 2017 door Borussia Dortmund overgenomen van het Zweedse Aik Solna. In 2019 verhuurden de Duitsers de spits aan Willem II, waar hij veel indruk maakte. Gelijk na het aflopen van zijn huurovereenkomst in Tilburg, vertrok Isak voor vijftien miljoen naar Real Sociedad.