'Chelsea bereikt akkoord met Leicester en legt recordbedrag neer voor verdediger'

'Chelsea bereikt akkoord met Leicester en legt recordbedrag neer voor verdediger'

26-08-2022 21:00 Laatste update: 21:08
14

Chelsea FC lijkt er eindelijk in geslaagd te zijn een akkoord met Leicester City te bereiken over de transfer van Wesley Fofana. De 21-jarige verdediger moet voor een recordbedrag naar Londen overkomen. 

RMC Sport meldt dat de twee clubs na wekenlang getouwtrek een akkoord hebben bereikt voor de Fransman. Specifieke bedragen worden nog niet genoemd, maar de kans bestaat dat Fofana de duurste centrale verdediger ooit zal worden met de overstap naar The Blues.

Meerdere Engelse media, waaronder Sky Sports, meldden dinsdag nog dat Leicester een bod van ruim 82 miljoen euro had afgewezen. Momenteel is Harry Maguire de duurste verdediger in de voetbalgeschiedenis: de Engelsman maakte in 2019 voor negentig miljoen euro de overstap van Leicester naar Manchester United. 

Fofana verliet het Franse Saint-Étienne in 2020 en maakte voor 35 miljoen euro de overstap naar The Foxes. De verdediger verlengde in maart van dit jaar nog zijn contract tot 2027, waardoor Leicester de absolute hoofdprijs kan vragen voor de talentvolle speler.