Zirkzee-transfer in afrondende fase, Nagelsmann had hem graag gehouden

Zirkzee-transfer in afrondende fase, Nagelsmann had hem graag gehouden

26-08-2022 23:47
14

Het ziet er naar uit dat Joshua Zirkzee snel zal aansluiten bij Bologna. Zijn komst is nog niet aangekondigd, maar trainer Sinisa Mihajlovic spreekt al over de Nederlandse spits.

Diverse clubs werden aan Zirkzee gelinkt, waaronder Anderlecht, PSV en eerder in deze transferwindow ook Ajax. Bologna gaat de strijd echter winnen en neemt hem over van Bayern München. "We gaan een geweldige wedstrijd spelen tegen Milan. Zirkzee-Arnautovic? Superkoppel", citeert La Gazzetta Mihajlovic voor het duel met AC Milan.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann heeft Zirkzee laten weten dat het vertrek van Robert Lewandowski naar FC Barcelona kansen voor hem zouden opleveren. "Ik heb een lang gesprek gehad met hem. Hij heeft alles wat nodig is om een topspits te worden, maar in sommige situaties moet hij meer geven. Iets meer punch in zijn acties en hij wordt een zeer goede spits."

Hoeveel Bologna voor Zirkzee gaat betalen is niet duidelijk, maar volgens Duitse media wil Bayern München sowieso tien miljoen euro zien. De spits werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Anderlecht. Hij scoorde daar zestien keer en gaf negen assists. Zirkzee ligt nog één jaar vast in Duitsland.