'Memphis heeft nieuwe optie op zak en kan in Spaanse competitie blijven'

'Memphis heeft nieuwe optie op zak en kan in Spaanse competitie blijven'

27-08-2022 09:14
75

Memphis Depay moet de vervanger worden van Alexander Isak bij Real Sociedad, meldt Mundo Deportivo. De club uit het Baskenland zou zelfs al in onderhandeling zijn met Barcelona over een transfer.

Na het vertrek van Alexander Isak naar Newcastle United, is Real Sociedad op korte termijn op zoek naar een vervanger in de punt van de aanval. De Spanjaarden kregen een bedrag van zeventig miljoen euro voor de Zweed en een gedeelte daarvan zou gereserveerd zijn voor de komst van Memphis. De Nederlander kan niet op veel speeltijd rekenen en de hele zomer gaat het al over een vertrek van de spits. De prioriteiten van Memphis liggen wel bij een club die Champions League speelt, maar met nog maar weinig tijd voor de transferdeadline en een zekere plaats in de Europa League, zou Sociedad ook een optie zijn voor de international.

Barcelona is voornemens om Memphis nog deze zomer te lozen, zodat ze ruimte vrij kunnen maken op de loonlijst. Lange tijd leek het erop dat hij naar Juventus zou vertrekken, maar die transfer ketste af vanwege de salariseisen van de Nederlander. De Italianen schakelden door en presenteerden deze week Arkadiusz Milik als nieuwe aanvaller. Manchester United zou naar verluidt ook interesse hebben getoond in een hereniging met Memphis. De 28-jarige aanvaller heeft zichzelf nog niet uitgelaten over de situatie.