Seuntjens: 'Of het ontslag van Ultee noodzakelijk was? Dat zou ik niet zo zeggen'

Seuntjens: 'Of het ontslag van Ultee noodzakelijk was? Dat zou ik niet zo zeggen'

28-08-2022 09:43 Laatste update: 10:37
93

Mats Seuntjens beleefde een turbulente week bij Fortuna Sittard. Trainer Sjors Ultee werd ontslagen en sindsdien zou Burak Yilmaz de dienst uitmaken. Effect had het ontslag nog niet, Fortuna verloor met 2-1 van sc Heerenveen.

"Het was een aparte week", laat Seuntjens optekenen door De Telegraaf. Toch blijft de aanvoerder van Fortuna rustig onder de situatie. "Ik heb al eens eerder het ontslag van een trainer meegemaakt. In wezen verandert er niet zoveel. Je traint en doet gewoon je werk."

Wedden

Meer odds

Of het na drie duels al nodig was om Ultee de laan uit de sturen, durft Seuntjens niet heel uitgesproken te zeggen. "Dat is een beslissing van de club, die deze keer wel erg vroeg in het seizoen genomen is. Of het een noodzakelijke ingreep was. Dat zou ik zo niet zeggen." De middenvelder annex aanvaller had in ieder geval geen vinger in de pap. "Het is aan de club. Nee, aan mij wordt als aanvoerder niets gevraagd."

Sinds het vertrek van Ultee lijkt aanwinst Yilmaz de dienst uit te maken bij Fortuna. Seuntjens kijkt er in ieder geval niet van op. "Hoe we tot die opstelling gekomen zijn? Natuurlijk speelde Burak Yilmaz daar een belangrijke rol bij", aldus de oud-NAC'er. "In de situatie waarin wij zitten is het logisch dat de mening van een ervaren en gelouterde speler telt. Iedereen wil op zijn manier de club helpen."

Door het verlies tegen sc Heerenveen is Fortuna nog niet van die hatelijke nul af. De Limburgers bekleden de laatste plaats in de Eredivisie met een doelsaldo van -8.