Letsch ziet verandering bij spelersgroep: 'Er was eindelijk een reactie van ze'

Letsch ziet verandering bij spelersgroep: 'Er was eindelijk een reactie van ze'

28-08-2022 10:30 Laatste update: 12:15
43

Trainer Thomas Letsch pakte zaterdag met Vitesse eindelijk een punt door met 2-2 gelijk te spelen tegen RKC. De Arnhemmers kwamen weer op achterstand, maar knokten zich in de tweede helft goed terug. In de ogen van Letsch is dat een flinke verbetering ten opzichte van de eerste drie wedstrijden. 

Vitesse drukte in de tweede helft door na de 2-2, maar moet genoegen nemen met een punt. "Als je zo aan het seizoen bent begonnen als wij hebben gedaan en je staat met 0-2 achter, dan is het zwaar", zei Letsch na afloop, opgetekend door De Telegraaf. "Het belangrijkste wat ik heb gezien, is dat daarna een reactie is gekomen. Vorige week zijn we weggezakt, maar nu zijn we van zo’n achterstand teruggekomen. Iedereen heeft kunnen zien dat er leven in deze ploeg zit."

De verandering in mentaliteit is wat Letsch betreft belangrijker dan het resultaat van de wedstrijd. "De ploeg geeft niet op en heeft geloof in zichzelf. Dat hebben we laten zien door de wedstrijd om te draaien. Dan gaat het mij niet eens zozeer over één punt of drie punten. Mij interesseert alleen hoe de jongens zijn teruggekomen. Iedereen die zelf heeft gevoetbald, weet hoe het voelt om na drie nederlagen met 0-2 achter te komen. Dan is het gewoon héél moeilijk", besluit Letsch. Vitesse speelt volgende zondag duel nummer vijf. FC Groningen ontvangt dan de Arnhemmers.