Ajax wint traditioneel lastige uitwedstrijd in Utrecht dankzij Berghuis en Brobbey

28-08-2022 14:18
234

Ajax heeft ook zijn vierde wedstrijd van het Eredivisie-seizoen gewonnen. In het voor de Amsterdammers traditioneel lastige uitduel in de Galgenwaard, werd met 0-2 gewonnen van FC Utrecht.

Alfred Schreuder begon met dezelfde elf namen als een week eerder tegen Sparta Rotterdam. Antony, die in afwachting van zijn transfer naar Manchester United is, zat wederom niet bij de selectie, terwijl Owen Wijndal lichtgeblesseerd thuis bleef. Bij Utrecht maakte Jens Toornstra direct zijn basisdebuut. De middenvelder zag dat Ajax de touwtjes vanaf de eerste minuut stevig in handen had.

Bas Dost was weliswaar verantwoordelijk voor het eerste gevaar van het duel, in de tiende minuut opende Steven Berghuis de score. De Ajacied liep bij een hoekschop weg uit de rug van Moussa Sylla en kon vrij binnen koppen. Sprankelend was het spel na de openingstreffer niet van beide kanten. Na 35 minuten moest Schreuder noodgedwongen een wissel doorvoeren. Devyne Rensch kon niet verder na een duel met Djevencio van der Kust. Zijn vervanger was debutant Jorge Sánchez.

In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Ajax de marge. Ditmaal was Berghuis aangever. De spelmaker krulde de bal op het hoofd van Brian Brobbey, die de Utrecht-goalie passeerde. Tien minuten na rust leek de ploeg van Henk Fraser met tien man verder te moeten. Othman Boussaid beging een charge op Daley Blind, maar kwam weg met geel. Blind kon desondanks niet verder. Hij werd vervangen door debutant Youri Baas.

De Utrecht-fans lieten zich in de slotfase van de wedstrijd van hun slechtste kant zien. Er werd met vuurwerk gegooid, waardoor Danny Makkelie het spel kort stillegde. Tien minuten voor tijd voerde Schreuder een driedubbele wissel door. Onder meer Lisandro Magallán maakte voor het eerst dit seizoen minuten. Met de compleet nieuwe defensie kwam Ajax niet meer in de problemen. Het bleef bij 0-2, waardoor de Amsterdammers na vier duels met twaalf punten nog de volle buit hebben.