'Feyenoord bereikt akkoord met Hertha en bedingt optie tot koop van drie miljoen'

'Feyenoord bereikt akkoord met Hertha en bedingt optie tot koop van drie miljoen'

28-08-2022 15:17
90

Feyenoord gaat zich spoedig versterken met Fredrik André Björkan. De 24-jarige linksback komt op huurbasis over van Hertha BSC, terwijl de Rotterdammers ook een optie tot koop in de deal bedingen.

Björkan zat zaterdagavond al op de tribune tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen. Volgens BILD is de transfer rond. De Noor wordt voor een seizoen gehuurd van Hertha. Daarbij heeft Feyenoord de optie om hem volgende zomer voor drie miljoen euro definitief in te lijven. Hertha-trainer Sandro Schwarz bevestigt tegenover het medium dat Björkan niet meer meetraint in Duitsland. Björkan speelde sinds januari voor Hertha, alvorens van FK Bodø/Glimt over te komen.

Bij Feyenoord treft Björkan Javairo Dilrosun, met wie hij bij Hertha samenspeelde. In totaal speelde hij negen competitiewedstrijden in Duitsland. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie. Björkan moet in Rotterdam-Zuid concurreren met Marcos López, Quilindschy Hartman en Dávid Hancko, die ook als linkervleugelverdediger uit de voeten kan. 

Feyenoord presenteert naar verwachting ook binnen afzienbare tijd Ezequiel Bullaude, die overkomt van het Argentijnse Godoy Cruz.