PSV revancheert zich na Rangers-nederlaag en wint met speels gemak van Excelsior

28-08-2022 16:21
139

PSV heeft zondagmiddag kinderlijk eenvoudig gewonnen van Excelsior. De Einhovenaren hadden het karwei voor rust al geklaard en liepen na rust verder uit: 1-6.

PSV begon zonder Ramalho aan de aftrap. De Braziliaan ging tegen Rangers de fout in en leidde daarmee de enige tegentreffer in. Jordan Teze vormde met Armando Obispo het hart van de defensie, terwijl Phillipp Mwene op rechts begon. Ruud van Nistelrooij ruimde ook een plaats in voor Xavi Simons. Érick Gutiérrez begon op de bank, waardoor Joey Veerman op 'acht' speelde. Cody Gakpo, Ismael Saibari en Johan Bakayoko vormden de voorhoede.

Binnen twee minuten pakte PSV de leiding. Een corner van Gakpo werd weggewerkt door de Excelsior-defensie, waarna Veerman de afgeslagen bal van de rand van de zestien binnenschoof. Na een kwartier kregen de Kralingers de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Philipp Max klungelde achterin, maar Reda Kharchouch vergat te profiteren. Op het halfuur bracht Ibrahim Sangaré zijn ploeg in veilige haven. De Ivoriaan torende na een hoekschop van Gakpo boven alles en iedereen uit en sloeg de 0-2 tegen de touwen.

Nog voor rust vond Sangaré opnieuw het net. Voor het eerst in zijn carrière wist de 24-jarige middenvelder twee keer in één duel te scoren. Daarmee was het verzet van Excelsior definitief gebroken. Ook in het tweede bedrijf ging het snel. In minuut 55 en 59 zorgden respectievelijk Simons en Gakpo voor de vierde en vijfde PSV-treffer. Nadat Adrian Fein tegen zijn oude ploeg zijn Excelsior-debuut maakte, redde Siebe Horemans uit een hoekschop voor de eer.

Het slotakkoord kwam van Simons. De aanvallende middenvelder kwam na een counter oog in oog met Excelsior-doelman Van Gassel, waarna hij koelbloedig afrondde. De Eindhovenaren hebben na drie wedstrijden nog altijd de volle buit. Komende woensdag wacht PSV een inhaalduel met FC Volendam.