'Nog één vertrekker bij PSV, belangstelling in 'veel te dure' Karlsson afgekoeld'

'Nog één vertrekker bij PSV, belangstelling in 'veel te dure' Karlsson afgekoeld'

28-08-2022 18:54
83

Derrick Luckassen gaat PSV in de slotdagen van de transferperiode definitief verlaten, meldt het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige verdediger vertrekt naar het buitenland, al is zijn bestemming nog onbekend.

PSV werkt zonder veel eisen mee aan een vertrek, klinkt het. Luckassen speelt sinds 2017 in Eindhoven. Uitgroeien tot een vaste waarde lukte hem nooit. Door de jaren heen is hij verhuurd aan Hertha BSC, Kasimpasa, Anderlecht en Fatih Karagümrük, waar hij tot veel wedstrijden kwam. PSV nam hem vijf jaar geleden voor 5,5 miljoen euro over van AZ.

Luckassen kwam in vijf jaar tijd tot 25 wedstrijden in de hoofdmacht van PSV. Daarin kwam hij eenmaal tot scoren. Onder Ruud van Nistelrooij kreeg hij deze voorbereiding een kans, die hij ook greep. Toen de Eindhovenaren Jarrad Branthwaite contracteerden, was de rol van Luckassen uitgespeeld. 

Jesper Karlsson
De kans dat Jesper Karlsson de komende dagen nog de stap naar PSV maakt, lijkt klein. Het ED schrijft dat PSV 'de sluimerende interesse laat varen'. Intern heerst het gevoel dat de Zweed veel te duur is. Naar verluidt verlangt AZ een bedrag rond de twintig miljoen euro van geïnteresseerde clubs.