Schmidt deelt minder nieuws voor Vertonghen: 'Moet de beste spelers kiezen'

Schmidt deelt minder nieuws voor Vertonghen: 'Moet de beste spelers kiezen'

28-08-2022 22:11
48

Bij Benfica hoeft Jan Vertonghen voorlopig niet te hopen op speelminuten. Onder coach Roger Schmidt komt de verdediger amper aan de bak en daar lijkt ook weinig verandering in te gaan komen.

Vertonghen was vorig seizoen nog een basispion bij Benfica, maar daar is sinds de komst van Schmidt verandering in gekomen. De verdediger komt amper nog in actie en verloor zijn plek aan Morato. "Ik heb een plan voor alle spelers, maar we moeten altijd proberen het beste team op het veld te hebben", vertelt Schmidt op een persconferentie.

"Ik ken het verhaal van Jan. Hij is een uitstekende speler en een goed mens. Hij was basisspeler bij andere grote clubs, zoals Benfica, maar op dit moment is het wat het is: ik moet de beste spelers opstellen en op dit moment doet Morato het goed", besloot hij.

Het is ook nog maar de vraag of Vertonghen ook bij Benfica zal blijven. De 35-jarige verdediger kan alvast rekenen op interesse uit de Premier League en ook enkele ploegen uit België toonden naar verluidt interesse in Vertonghen.