Benzema staat op en voorkomt eerste puntenverlies Real Madrid in La Liga

28-08-2022 23:58
30

Real Madrid dreigde voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies aan te lopen, maar Karim Benzema voorkwam dat in extremis. Uit bij Espanyol werd er alsnog gewonnen: 1-3.

Het begin verliep voorspoedig voor Real Madrid, dat na elf minuten spelen op voorsprong kwam bij Espanyol. Vinícius Junior kon afronden na een sterke pass van zomeraanwinst Aurelien Tchouameni. Daardoor zat Real Madrid al vroeg in het zadel, maar de 0-2 en 0-3 vielen ondanks een overwicht niet.

Het bood Espanyol gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd en vlak voor rust gebeurde dat dan ook via Joselu. De thuisploeg wist in de tweede helft relatief lang stand te houden en mocht zelfs hopen op meer dan een gelijkspel. Joselu was rond het uur spelen dicht bij de 2-1, waarna Benzema scoorde. Althans, dat dacht hij: zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Daardoor was het voor zowel Espanyol als Real Madrid billenknijpen. Vlak voor tijd kwam daar alsnog de verlossing. Een uitstekende voorzet vanaf links van Vinícius werd bij de tweede helft binnengetikt door Benzema, die weer op de juiste plek stond. De 1-3 van Rodrygo werd daarna afgekeurd, waarna Benzema in minuut 100 (!) weer een keer toesloeg.