'Ajax laat Klaiber transfervrij gaan, rechtsback levert flink in voor terugkeer'

'Ajax laat Klaiber transfervrij gaan, rechtsback levert flink in voor terugkeer'

29-08-2022 09:36 Laatste update: 13:44
169

Sean Klaiber verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht. Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Voor de 28-jarige rechtsback betekent het een terugkeer op het oude nest.

Klaiber bewandelde in 2020 nog de omgekeerde weg. Hij maakte voor 4,25 miljoen de overstap naar Amsterdam, waar hij vooral als breedteaankoop werd gehaald, maar de afgelopen twee seizoenen niet vaak nodig was. Mede door een zware kruisbandblessure, die hem bijna een jaar aan de kant hield, bleef Klaiber steken op 28 optredens voor Ajax.

Zeker na de komst van Jorge Sánchez kwam Klaiber niet meer in de plannen voor van trainer Alfred Schreuder. Voor de rechtsback was de nodige belangstelling, maar hij had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Utrecht. Daarvoor levert hij qua salaris dan ook flink in. Zodra Klaiber de medische keuring heeft afgelegd, tekent hij een contract voor drie seizoenen in de Domstad, weten De Telegraaf en VI.

Klaiber, die al 153 officiële duels voor Utrecht speelde, past goed in de 5-3-2 formatie die coach Henk Fraser voor ogen heeft. Concurrent Hidde ter Avest kan ook als centrale verdediger uit de voeten.