Transfertrein dendert door bij Feyenoord: Rotterdammers presenteren Bjorkan

Transfertrein dendert door bij Feyenoord: Rotterdammers presenteren Bjorkan

29-08-2022 19:13 Laatste update: 19:30
235

Fredrik André Björkan is officieel speler van Feyenoord, meldt de club via de officiële kanalen. De 24-jarige linksback komt op huurbasis over van Hertha BSC.

Bij de huurovereenkomst is een optie tot koop van drie miljoen euro bedongen door Feyenoord. Björkan speelde sinds januari 2022 voor Hertha BSC. De Duitsers namen met transfervrij over van Bodo/Glimt uit zijn geboorteland Noorwegen. Björkan is na Marcos Lopez de tweede linkervleugelverdediger die Feyenoord deze transferperiode heeft aangetrokken. Lopez en Björkan gaan uitmaken wie van de twee de linksback zal worden dit seizoen.

Björkan speelde tot nu toe negen wedstrijden in de Bundesliga voor Hertha BSC. Officieel staat de Noor nog tot medio 2026 onder contract in de Duitse hoofdstad. Björkan speelde ook al zes wedstrijden voor de Noorse nationale ploeg. De nieuwe aanwinst zat zaterdag al op de tribune bij de wedstrijd tegen FC Emmen. De verdediger zal naar verluidt niet de laatste aanwinst zijn van Feyenoord deze zomer. Ook Ezequiel Bullaude moet nog voor het einde van de transferdeadline worden gepresenteerd. 

De Noorse vleugelverdediger was zaterdag al erg onder de indruk van de sfeer in de Kuip. "Ik heb veel gesproken met Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen over deze transfer", vertelt Björkan op de site van Feyenoord. "Zij vertelden enkel warme en positieve verhalen over de club, het stadion en de supporters. De geweldige atmosfeer was zaterdag al goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te kunnen ervaren. Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team."