FC Groningen haalt scorend vermogen binnen met Krüger

FC Groningen haalt scorend vermogen binnen met Krüger

30-08-2022 08:18 Laatste update: 23:03
73

FC Groningen heeft zich net voor de transferdeadline versterkt met Florian Krüger van Arminia Bielefeld, meldt de club via de officiële kanalen. De spits tekent tot medio 2026 bij de club uit het Noorden.

De spits speelde sinds 2021 voor Arminia Bielefeld, toen werd hij in de zomer overgenomen van Erzgebirge Aue. Eerder kwam Krüger uit voor Schalke 04. In Groningen wordt hij de concurrent van Jørgen Strand Larsen, maar het kan ook zijn dat de spits nog vertrekt. Celta de Vigo zou recent nog een bod hebben gedaan, maar dat bedrag is door de clubleiding afgewezen. De Spanjaarden blijven echter interesse houden in de aanvalsleider.

Krüger speelde vorig seizoen 27 wedstrijden in de Bundesliga voor het later gedegradeerde Arminia Bielefeld. In die duels scoorde hij een keer. Voor zijn vroegere club Erzgebirge Aue scoorde de aanvaller 21 keer in 85 wedstrijden. Krüger speelde ook zes wedstrijden voor Duitsland Onder 21. 

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus laat weten dat Frank Wormuth een rol heeft gespeeld in de transfer. "Frank en ik kennen Florian al heel lang", vertelt de bestuurder op de clubwebsite. "Dit is een jongen met Bundesliga-ervaring, maar op het tweede niveau heeft hij ook een hoog rendement gehaald. Hij is dynamisch, behoorlijk snel en hij kan goed afwerken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s