Ajax sluit weer akkoord met Trabzonspor en laat Ünüvar naar Turkije gaan

Ajax sluit weer akkoord met Trabzonspor en laat Ünüvar naar Turkije gaan

30-08-2022 15:02 Laatste update: 23:11
51

Naci Ünüvar verlaat Ajax en gaat op huurbasis bij Trabzonspor aan de slag. De Amsterdammers zijn tot een akkoord gekomen met de landskampioen van Turkije, zo maken de clubs dinsdag bekend.

De verhuur is per direct en heeft een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de deal is geen optie tot koop opgenomen. Ünüvar ligt nog tot de zomer van 2026 vast in de Johan Cruijff Arena.

De behendige spelmaker, die zowel op tien als linksbuiten kan spelen, was het afgelopen seizoen smaakmaker bij Jong Ajax, maar wegens de volle bezetting in de aanvalslinie was de kans op speeltijd bij Ajax 1 gering. Ajax en Trabzonspor hebben daarom in goed overleg besloten dat Ünüvar zich het beste verder kan ontwikkelen bij de Turkse club. 

Ünüvar komt bij Trabzonspor onder meer Nederlander en vriend Stefano Denswil tegen. Trabzonspor werd het afgelopen seizoen voor het eerst in 38 jaar tijd weer landskampioen van Turkije. In de play-offs van de Champions League ging de ploeg echter ten onder tegen FC Kopenhagen.

Ünüvar speelde in totaal 73 duels voor Jong Ajax, waarin hij 24 keer scoorde en 18 assists wist te gaven. Bij het eerste elftal staat de teller op één doelpunt en één assist in drie duels. 

Ajax en Trabzonspor deden onlangs ook al zaken. Ahmetcan Kaplan bewandelde de omgekeerde weg van Ünüvar.