Bayern bevestigt transfer Zirkzee met optie: 'Hij blijft interessant voor ons'

Bayern bevestigt transfer Zirkzee met optie: 'Hij blijft interessant voor ons'

30-08-2022 16:14 Laatste update: 23:05
29

Joshua Zirkzee is definitief vertrokken bij Bayern München. De Nederlandse spits maakt de overstap naar Bologna, zo bevestigen beide clubs dindsag. Der Rekordmeister benadrukt wel dat het beschikt over een terugkoopoptie.

"Joshua Zirkzee heeft veel potentie en het is nu essentieel voor zijn ontwikkeling dat hij regelmatig gaat spelen", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern. "Daarom voldoen we aan zijn wens en zijn we een transfer overeengekomen met Bologna. In de deal is een terugkoopoptie opgenomen, omdat Joshua een zeer interessante speler voor ons blijft. We zullen zijn ontwikkeling in Bologna volgen en wensen hem veel succes in de Serie A."

Volgens Italiaanse media betaalt Bologna ongeveer 8,5 miljoen euro voor Zirkzee. Daarnaast bedong Bayern een doorverkooppercentage van vijftig procent, maar het kan er dus ook voor kiezen om hem zelf terug te halen. De Jong Oranje-speler kwam in 2017 over uit de jeugd van Feyenoord, maar een echte doorbraak kwam er niet in de Allianz Arena. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Anderlecht.

Bij Bologna gaat Zirkzee samenspelen met landgenoten Jerdy Schouten, Mitchell Dijks en Denso Kasius.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s