Sinisterra schittert bij eerste basisplaats, Ziyech verliest wederom met Chelsea

30-08-2022 23:11 Laatste update: 23:31

Southampton heeft dinsdagavond Chelsea nog verder in de put geholpen door ze met 2-1 te verslaan. Fulham wint met dezelfde cijfers van Brighton. Crystal Palace en Brentford houden het net als Leeds United en Everton op een 1-1 gelijkspel dinsdagavond.

Southampton - Chelsea 2-1

Chelsea begon met Hakim Ziyech in de basis en de ex-speler van Ajax speelde de volle negentig minuten mee. Chelsea kwam eerst nog op voorsprong via een goal van Sterling, maar dat doelpunt werd al snel teniet gedaan door de Belg Romeo Lavia. Adam Armstrong zette vlak voor rust de stand op 2-1. Chelsea is door dit terechte verlies terug te vinden op plaats acht in de Premier League met zeven punten uit vijf wedstrijden.

Fulham - Brighton and Hove Albion 2-1

Bij de wedstrijd op Craven Cottage kwam de score pas in de tweede helft op gang. Wie anders dan Aleksander Mitrovic opende het bal voor Fulham vlak na de rust. Zeven minuten later schoot verdediger Lewis Dunk de onfortuinlijke 2-0 achter zijn eigen keeper Robert Sanchez. In de zestigste minuut deed Alexis MacAllister nog wat terug door via een penalty de 2-1 te maken, maar langszij kwam Brighton niet meer. Joel Veltman en Kenny Tete begonnen allebei in de basiself bij hun ploegen.

Leeds United - Everton 1-1

Bij de wedstrijd in Leeds mocht ook Pascal Struijk aan de aftrap verschijnen. De Nederlander kon niet voorkomen dat de door Chelsea begeerde Anthony Gordon de 1-0 maakte voor Everton. In de tweede helft kwam Leeds United langszij door een prachtige goal van zomeraanwinst Luis Sinisterra. De Colombiaan overgekomen van Feyenoord begon voor het eerst in de basis en maakte direct ook zijn eerste doelpunt in de Premier League. Verder werd er niet meer gescoord, waardoor de ploegen de punten moesten delen.

Crystal Palace - Brentford 1-1

Ook bij deze wedstrijd in Londen was het lang wachten op de eerste goal, maar dit eerste doelpunt was dan ook gelijk een hele mooie van Wilfried Zaha. De aanvaller krult de bal schitterend binnen vanaf de zestien meter. Lange tijd leek het er daarna op dat Crystal Palace er ook met de winst vandoor zou gaan, maar Yoane Wissa stook daar in de slotfase nog een stokje voor door de 1-1 tegen de touwen te schieten. Hierna bleef het gelijkspel op het bord.