'Groningen bereikt alsnog akkoord en maakt einde aan soap rond Strand Larsen'

'Groningen bereikt alsnog akkoord en maakt einde aan soap rond Strand Larsen'

31-08-2022 06:55
193

FC Groningen stemt alsnog in met een transfer van Jörgen Strand Larsen. Met dat nieuws pakt RTV Noord uit. De 22-jarige Noor vertrekt naar Celta de Vigo, dat eerder nog een bod van ruim tien miljoen zag worden afgewezen.

Hoeveel de Spanjaarden uiteindelijk betalen voor Strand Larsen is niet duidelijk, meldt RTV Noord. De spits wordt wel de duurste uitgaande speler in de geschiedenis van Groningen. Hij onttroont Marcus Berg, die in 2009 voor 9,4 miljoen euro aan Hamburger SV werd verkocht.

Lang wilde Groningen niet meewerken aan een transfer van de clubtopscorer. Voorstellen van Middlesbrough, Bologna en dus ook Celta werden stuk voor stuk afgeslagen. Dat was voor Strand Larsen een flinke teleurstelling. Dinsdag sloeg hij de training bij de Trots van het Noorden over, omdat hij volgens zijn zaakwaarnemer 'de hele nacht niet had geslapen en heel erg down' was. 

In de nacht van dinsdag op woensdag bereikte Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus echter alsnog een akkoord met Celta, dat uitkomt in La Liga. Zaakwaarnemer Tore Pedersen vliegt woensdag naar Vigo om de laatste details af te ronden.

Strand Larsen was bezig aan zijn derde seizoen in de Euroborg, nadat hij in 2020 overkwam van Sarpsborg. Vorig jaar werd hij clubtopscorer met veertien doelpunten.