Koeman begint charmeoffensief en is lyrisch over PSV'er Xavi Simons

Koeman begint charmeoffensief en is lyrisch over PSV'er Xavi Simons

31-08-2022 07:14
123

Ronald Koeman steekt de loftrompet over Xavi Simons. De toekomstig bondscoach is ervan overtuigd dat de negentienjarige spelmaker van PSV een goede optie voor het Nederlands elftal kan worden.

Simons werd geboren in Nederland, maar groeide op in Spanje. Hij kan daardoor voor beide landen uitkomen en heeft nog geen keuze gemaakt. Koeman was aanwezig bij het Eredivisie-gala van ESPN in Utrecht en was daar lyrisch over de aanvallende middenvelder.

"Ik zie een speler die ook wel past bij de prijs voor Talent van het Jaar", zegt Koeman in gesprek met Hans Kraay junior. "Als hij zo doorgaat, kan hij die misschien pakken aan het einde van het seizoen. Zoals hij zich ontwikkelt bij PSV, wedstrijden speelt en minuten maakt kan dat een optie zijn voor de toekomst. Misschien eerst Jong Oranje en dan het Nederlands elftal?"

De voormalige en toekomstige bondscoach van Oranje zag Simons onder meer sterk invallen in de verloren thuiswedstrijd tegen Rangers in de play-offs van de Champions League. "Hij is onbevangen. PSV speelde heel moeizaam, misschien door de druk. Dan zie je een jong ventje, dat speelt alsof hij op dinsdagavond met zijn cluppie voetbalt. Dat vond ik mooi om te zien."