'Manchester City betaalt 17,5 miljoen en haalt extra verdediger bij Dortmund'

'Manchester City betaalt 17,5 miljoen en haalt extra verdediger bij Dortmund'

31-08-2022 07:55
28

Manchester City trekt in de slotdagen van de zomerse transferperiode nog de buidel voor een nieuwe verdediger. Manuel Akanji komt over van Borussia Dortmund, meldt het goed ingevoerde The Athletic.

De Premier League-kampioen is optimistisch over een deal ter waarde van 17,5 miljoen euro. Akanji moet in het Etihad Stadium de concurrentie aangaan met Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte en Nathan Aké. Die twee laatstgenoemde kampen momenteel echter met blessures, waardoor manager Pep Guardiola de 27-jarige Zwitser er graag bij wilde.

Akanji heeft nog maar een eenjarig contract, waardoor Dortmund instemt met de transfer. De 1.88 meter lange mandekker maakte in de eerste speelronden in de Bundesliga al geen deel uit van de selectie van Die Schwarzgelben, omdat hij zijn zinnen had gezet op een transfer. Met de komst van Niklas Süle en Nico Schlotterbeck nam de concurrentie bovendien toe.

Sportief directeur Sebastian Kehl van Dortmund neemt 'heel goede speler' Akanji weinig kwalijk, liet hij onlangs al weten. "Maar op basis van zijn uitspraken en zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen hebben we andere plannen gemaakt." Akanji kwam in 2018 over van FC Basel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie