PEC Zwolle presenteert Meijer: 'Voor mij is de overgang echt fantastisch'

PEC Zwolle presenteert Meijer: 'Voor mij is de overgang echt fantastisch'

31-08-2022 13:19 Laatste update: 13:18
23

Tim van Duijn

De zo gewenste aanvallende versterking is alsnog in aantocht voor PEC Zwolle. De club gaat zich versterken met FC Dordrecht-spits Stijn Meijer, is althans de verwachting. De transfer moet spoedig strakgetrokken worden.

Helemaal rond is het nog niet, maar de transfer gaat er komen, melden bronnen bij beide clubs. Meijer moet de aanval van PEC van een extra impulsen voorzien. Zijn naam ging al langer rond bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Meijer heeft zich bij Dordrecht bewezen als absolute meerwaarde door in 33 wedstrijden elf keer te scoren en zeven assists te geven. Over een eventuele afkoopsom is niets bekend.

Meijer brak bij Almere City door en maakte in 2019 de overstap naar Excelsior. Daar verliep het sportief minder, waarna hij naar Dordrecht verkaste. Zijn contract daar loopt nog één seizoen door. Meijer moet de veertiende versterking worden voor PEC, dat Davy van den Berg, Duke Verduin, Joshua Sion, Younes Taha, Jimmy Kaparos, Luis Görlich, Dean Guezen, Apostelos Vellios, Jordy Tutuarima, Haris Medunjanin, Bart van Hintum, Tomislav Mrkonjic en Lennart Thy al naar de club haalde.

Update: PEC Zwolle heeft Stijn Meijer gepresenteerd. De spits komt over van FC Dordrecht en tekent in Zwolle voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. "Voor mij is de overgang naar PEC Zwolle echt fantastisch. Ik zie dit als een perfecte vervolgstap in mijn carrière. Het niveau ligt hier hoger en dat spreekt mij natuurlijk aan. Ik denk ook dat ik hier veel kan leren van de meer ervaren spelers voorin om vervolgens zelf ook een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met mijn nieuwe teamgenoten, aan de eerste trainingen deel te nemen en uiteraard wedstrijden te spelen in een volgepakt stadion", zegt Meijer op de clubsite van PEC.