Bologna ontbindt het contract van overbodige Dijks in Italië

Bologna ontbindt het contract van overbodige Dijks in Italië

31-08-2022 20:18
59

Mitchell Dijks is officieel geen speler meer van Bologna, meldt de club via de officiële kanalen. Het ontbinden van het contract van de verdediger zou in goed overleg zijn gebeurd.

Dijks hoeft door deze ontbinding dus geen rekening te houden met de transferdeadline die vandaag en morgen geldt. Door de transfervrije status van de verdediger kan hij op elk moment worden gecontracteerd. Dijks wordt hierdoor geen ploeggenoot van de nieuw aangetrokken Joshua Zirkzee. De jonge aanvaller werd eerder deze zomer overgenomen van Bayern München. Dijks werd dit seizoen steevast buiten de selectie van Bologna gelaten.

In 2018 nam Bologna Dijks over van Ajax. In zijn eerste seizoenen bij de Italianen maakte hij veel indruk als vleugelverdediger en kreeg hij de bijnaam Il Trattore (de tractor) van het publiek. Zijn laatste twee seizoen speelde Dijks mede door blessureleed weinig wedstrijden meer voor de Italianen. Waar hij nu aan de slag gaat is nog niet bekend. Standard Luik zou eerder deze transferperiode al interesse hebben getoond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie