Update: 'Here we go' van Romano, 'Dest verruilt Barça op huurbasis voor AC Milan'

Update: 'Here we go' van Romano, 'Dest verruilt Barça op huurbasis voor AC Milan'

31-08-2022 22:12 Laatste update: 22:07
51

AC Milan voert verregaande gesprekken met FC Barcelona over het huren van Sergino Dest. Dat laten Relevo en Fabrizio Romano weten. Naar verluidt zou er een optie tot koop besproken worden, die niet verplicht is voor de Italianen.

Mocht Dest na de geslaagde huurperiode definitief tekenen bij AC Milan, dan wil de club uit de Italiaanse modestad hem een contract tot 2025 aanbieden. Voor de vleugelverdediger worden het nog spannende uren, aangezien ook Manchester United en Villarreal interesse hebben in hem. AC Milan zou op dit moment de club zijn die de meeste kans maakt op de komst van Dest.

Eerder op de woensdag werd gemeld dat Manchester United Dest als optie zag om Wan-Bissaka te vervangen. Manager Erik ten Hag gaf later aan dat er geen activiteit meer vanuit zijn club zou komen, waardoor die optie voor de verdediger van de baan lijkt. Villarreal zou daarna de oplossing kunnen zijn voor de Amerikaan, maar ook de Spanjaarden zijn nog ver van een akkoord met Dest zelf en met Barcelona.

Dest hoeft bij Barcelona naar alle waarschijnlijkheid niet op veel speeltijd te rekenen. Trainer Xavi heeft hem in de eerste competitiewedstrijden niet opgenomen in de wedstrijdselecties.

Update: De kogel is volgens Fabrizio Romano door de kerk: Sergiño Dest gaat komend seizoen bij AC Milan spelen. De rechtsback van FC Barcelona vertrekt op huurbasis naar Italië. Milan heeft ook een niet verplichte optie tot koop van twintig miljoen euro bedongen. Twee jaar geleden nam Barça Dest voor een soortgelijk bedrag over van Ajax. Dit seizoen komt de verdediger echter niet voor in de plannen van trainer Xavi.