'Tweede teleurstelling voor Leeds na Gakpo: Liverpool kaapt transfer Arthur Melo'

'Tweede teleurstelling voor Leeds na Gakpo: Liverpool kaapt transfer Arthur Melo'

01-09-2022 11:32
34

Liverpool gaat zich op de valreep nog versterken met de door manager Jürgen Klopp gewenste middenvelder. Athur Melo komt op huurbasis over van Juventus, meldt Sky Sports. Daarmee blijft Leeds United opnieuw teleurgesteld achter.

De 26-jarige Braziliaan staat op het punt om het vliegtuig te pakken in Turijn. De bestemming leek Leeds, maar wordt nu toch Liverpool. Vanwege de vele blessures wil Klopp zijn selectie dolgraag versterken met een middenvelder, waardoor The Reds de deal besloten te kapen. Melo zal donderdag nog medisch gekeurd worden, waarna hij zijn huurtransfer kan afronden. 

Melo mocht door de komst van Paul Pogba en Leandro Paredes vertrekken bij Juventus. De Braziliaanse international kwam eerder uit voor Gremio en FC Barcelona. Bij de Catalanen maakte de spelbepaler aanvankelijk indruk, maar zijn basisplaats wist hij uiteindelijk niet te behouden. In 2020 werd hij betrokken in een ruildeal met Miralem Pjanic die voor zowel Juve als Barça vooral boekhoudtechnisch interessant was.

Arthur speelde afgelopen seizoen twintig Serie A-duels voor de Italiaanse topclub, waarvan elf als basisspeler. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie. Hij moet Klopp van meer opties voorzien nu Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain en Jordan Henderson met blessures kampen.