Leeds United verbijsterd na afketsen transfer Gakpo: 'Moet Van Gaal zijn'

Leeds United verbijsterd na afketsen transfer Gakpo: 'Moet Van Gaal zijn'

01-09-2022 12:15
159

Leeds United wijst met de beschuldigende vinger naar Louis van Gaal na het afketsen van de transfer van Cody Gakpo. Technisch directeur Victor Orta van de Premier League-club denkt dat de bondscoach van Oranje geadviseerd heeft om bij PSV te blijven.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad in een reconstructie. Van hogerhand werd bij PSV bepaald dat Ibrahim Sangaré of Cody Gakpo nog verkocht moest worden uit financieel oogpunt. De keuze viel op Gakpo en de club bereikte woensdag een akkoord met Southampton, dat veertig miljoen euro wilde betalen, inclusief bonussen. Daar gingen Leeds en Orta een dag later overheen met 43 miljoen. De Spanjaard sprak uitgebreid met Gakpo, zijn familie en zijn management.

Bij Leeds was de verbijstering dan ook groot toen Gakpo op het laatste moment af wilde zien van een deal en bij PSV besloot te blijven. Orta had immers aan alle wensen van de Oranje-international en de Eindhovenaren voldaan. "Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben", riep de aangeslagen directeur volgens betrokkenen, schetst de regionale krant.

Volgens het ED zou Van Gaal een transfer naar Leeds hebben afgeraden met het oog op het WK in Qatar. Daar bleek de 23-jarige linksbuiten gevoelig voor. "Dit kan helemaal niet, ik ben compleet verbijsterd", zei Orta nog, voordat hij afsloot met een belofte. "Ik kom terug in de winter." Hij moest donderdag echter in zijn eentje in het vliegtuig naar Leeds stappen.