Fledderus reageert op recordtransfer: 'Bedragen in de media klopten niet'

Fledderus reageert op recordtransfer: 'Bedragen in de media klopten niet'

01-09-2022 12:52
83

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur bij FC Groningen, laat Jørgen Strand Larsen met gemengde gevoelens gaan. De Noor vertrekt voor een clubrecord van elf miljoen euro naar Celta de Vigo.

Om sportieve redenen wilde Fledderus Strand Larsen in Nederland houden. "Daarnaast lag er lange tijd geen bod op tafel waartegen wij 'ja' konden zeggen wat in dat geval de grootste transfer in de geschiedenis van FC Groningen had betekend", reageert hij op de clubsite. "Dat beeld bestond wel door de berichten die in de media verschenen, maar de bedragen die werden genoemd klopten niet."

Celta bracht in de slotdagen van de transferperiode een bod uit op Strand Larsen die voor Groningen wél acceptabel was. "Als dergelijke bedragen op tafel komen, moet je diverse belangen zeer goed afwegen", aldus Fledderus. Zo stelt de technisch directeur dat Groningen jaarlijks Europees wil spelen. Maar: "Met deze transferopbrengst kunnen wij het fundament onder de club nog sterker maken én denken wij de kans op duurzaam succes in de komende jaren te vergroten door verder te investeren óp en buiten het veld."

Fledderus is trots dat Groningen een speler naar een topcompetitie brengt. "Dat wij met Jørgen een spits kunnen afleveren aan een club uit de top-vijf van Europese competities is natuurlijk voor alles en iedereen binnen FC Groningen die hieraan heeft bijgedragen een enorm groot compliment. Maar op de eerste plaats is het natuurlijk de verdienste van Jørgen zelf."