'Chelsea vliegt Aubemeyang in voor keuring na akkoord over ruildeal met Barça'

'Chelsea vliegt Aubemeyang in voor keuring na akkoord over ruildeal met Barça'

01-09-2022 15:16 Laatste update: 15:21
21

Pierre-Emerick Aubameyang gaat Barcelona verruilen voor Chelsea, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Spanjaarden krijgen hiervoor als ruilmiddel Marcos Alonso terug van de Londenaren.

Naast het feit dat Alonso de omgekeerde weg zal bewandelen, krijgt Barcelona ook nog veertien miljoen euro op de rekening bijgeschreven. In Londen zal Aubameyang een contract tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar. De Gabonese spits vliegt aan het eind van de middag naar Londen om de transfer helemaal af te ronden. Alonso is inmiddels al in Spanje om zijn medische keuring te doen en hij zal een contract voor drie jaar tekenen bij Barcelona.

Eerder op deadlineday in Spanje en Engeland, werd gemeld dat Chelsea ook in gesprek wat met de entourage van Memphis Depay. Dit werd echter al snel door Romano ontkent door de transfer van Aubameyang, aangezien Barcelona minstens één vervanger voor Robert Lewandowski achter de hand wil houden. Chelsea is juist al een aantal weken naarstig op zoek naar een nieuwe spits na het vertrek van Romelu Lukaku en Timo Werner. 

Barcelona zou door deze deal uiteindelijk nog Alonso terug naar Spanje kunnen halen. De ploeg van trainer Xavi aast eigenlijk al de hele zomer op de vleugelverdediger, maar Chelsea was eerst niet bereid om hem te laten gaan. Met de zoektocht naar een spits en het persé willen binnenhalen van Aubameyang, namen de Londenaren naar verluidt uiteindelijk zelf het initiatief om Alonso in de deal te betrekken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie