'Luckassen kan nog vertrekken bij PSV: Eindhovenaren bereid om mee te werken'

'Luckassen kan nog vertrekken bij PSV: Eindhovenaren bereid om mee te werken'

01-09-2022 22:10
55

Derrick Luckassen heeft een aanbod gekregen van het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV is bereid om mee te werken aan de transfer van de verdediger.

Luckassen zou een aanbieding uit Griekenland en Frankrijk over hebben geslagen, zodat hij in gesprek kon met de Israëliërs. Inmiddels zijn de gesprekken zo ver gevorderd dan een daadwerkelijke transfer waarschijnlijk lijkt. In Tel Aviv wordt Luckassen herenigd met een voormalig PSV’er. Eran Zahavi staat ook onder contract bij de huidige koploper in Israël.

PSV zal de overstap van Luckassen in ieder geval niet tegenhouden. De 27-jarige centrumverdediger heeft nog een contract tot 2023, wat de Eindhovenaren niet zullen verlengen. In ruil voor Luckassen gaat PSV akkoord met een ‘bescheiden’ transfersom voor Maccabi Tel Aviv. De verdediger kreeg in Israël zo’n goed financieel en sportief aanbod, dat de Eindhovenaren hem de stap gunnen.

Na vier uitleenbeurten zal Luckassen nu dus definitief bij PSV. De broer van Ajax-spits Brian Brobbey werd in 2017 voor vijf miljoen euro overgenomen van AZ. Na huurperiodes bij Hertha BSC, Anderlecht, Karagümrük en Kasimpasa zal hij nu dus definitief vertrekken naar Maccabi Tel Aviv, de club waar Peter Bosz ooit trainer was. De Israëliërs staan na twee wedstrijden bovenaan in de competitie, maar werden door OGC Nice uitgeschakeld in de play-offs voor de Conference League.