Witte rook: Aubameyang verlaat Barça na zeven maanden, Alonso-exit bij Chelsea

Witte rook: Aubameyang verlaat Barça na zeven maanden, Alonso-exit bij Chelsea

02-09-2022 06:41 Laatste update: 07:06
10

Chelsea heeft Pierre-Emerick Aubameyang in de nacht van donderdag op vrijdag gepresenteerd. De Gabonees trekt de deur bij FC Barcelona al na zeven maanden achter zich dicht.

Aubameyang heeft een contract voor twee seizoenen getekend op Stamford Bridge. Bij Chelsea moet hij de vertrokken Timo Werner (RB Leipzig) en Romelu Lukaku (Internazionale) opvolgen. Begin augustus zou Aubameyang al in gesprek zijn geweest met The Blues. Door de hoge vraagprijs van Barcelona en de twijfels van eigenaar Todd Boehly duurde het lang tot de deal gerealiseerd werd. Aubameyang komt voor twaalf miljoen euro naar Londen, plus Marcos Alonso.

"Pierre-Emerick is een elitespits met een staat van dienst in de Premier League", reageert Boehly op de clubsite. "We zijn verheugd hem binnen te hebben in het nieuwe tijdperk van Chelsea. We kijken uit om met hem te werken."

Marcos Alonso
Alonso heeft vlak voor het verstrijken van de deadline zijn contract verscheurd. De Spanjaard is in de deal betrokken en bewandelt de omgekeerde weg. Naar verwachting wordt hij vrijdagochtend gepresenteerd door Barcelona.