Voorselectie Oranje: Van Gaal selecteert 32 man, vijf verrassende namen

Voorselectie Oranje: Van Gaal selecteert 32 man, vijf verrassende namen

02-09-2022 13:00 Laatste update: 13:20
644

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Andries Noppert, Pascal Struijk en Joey Veerman zijn daarin opgenomen. Voor hen is het de eerste keer. 

Na de chaotische transferperiode gaat de blik weer op de aankomende interlandperiode. Het Nederlands elftal speelt op 22 september in Warschau tegen Polen en drie dagen later in Amsterdam tegen België. Van Gaal heeft in totaal 32 spelers opgenomen in de voorselectie voor de UEFA Nations League-duels met Polen en België. Op vrijdag 16 september maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

Nederland gaat in Groep 4 van de Nations League aan kop met tien punten uit vier wedstrijden. België staat met zeven punten op de tweede plaats. Op 3 juni speelden beide landen tegen elkaar: Nederland wist die confrontatie eenvoudig naar zich toe te trekken. Het werd 1-4 in Brussel. 

De volledige selectie van Oranje
Keepers:
Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Andries Noppert, Remko Pasveer, Mark Flekken

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Bruno Martins Indi, Devyne Rensch, Pascal Struijk, Stefan de Vrij

Middenvelders: Jordy Clasie, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Kenneth Taylor, Joey Veerman

Aanvallers: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Memphis Depay, Wout Weghorst