Vitesse heeft beet en presenteert Dijks: 'Ik ga hier vol enthousiasme aan de slag'

Vitesse heeft beet en presenteert Dijks: 'Ik ga hier vol enthousiasme aan de slag'

02-09-2022 15:12
73

Mitchell Dijks keert definitief terug naar Nederland. De linksback gaat aan de slag bij Vitesse. In Arnhem tekent hij een éénjarig contract, met de optie voor nog een seizoen.

De komst van Dijks hing al in de lucht, maar nu heeft Vitesse bevestigd dat de linkspoot aan de slag gaat in het GelreDome. De selectie van Vitesse is daardoor rond na een chaotische transferperiode. Dijks is transfervrij doordat zijn contract recent werd ontbonden bij Bologna. De verdediger is erg blij dat hij nu bij Vitesse terecht kan. "Ik heb vier prachtige jaren in Italië beleefd. De periode in Bologna had ik absoluut niet willen missen. De ervaringen die ik daar heb opgedaan neem ik nu mee terug naar Nederland, in het bijzonder naar Vitesse."

"Na een aantal zeer positieve gesprekken met de technisch directeur en de coach ga ik hier vol enthousiasme aan de slag", vervolgt Dijks. "Natuurlijk weet ik dat de competitiestart niet goed is geweest, maar we gaan samen strijden om het tij te keren. Met mijn kwaliteiten en ervaring wil ik daar zoveel mogelijk bij helpen."

Technisch directeur Benjamin Schmedes legt uit waarom hij Dijks wilde binnenhalen. "We waren nog op zoek naar een extra verdediger en zijn blij dat we de kans om Mitchell te contracteren hebben kunnen verzilveren. Hij beschikt over meerdere kwaliteiten en eigenschappen die wij nog graag aan onze selectie wilden toevoegen. Mitchell heeft ervaring, power, lengte en rust. Bovendien kan hij op meerdere posities in de achterhoede spelen; op links, maar ook in het centrum."