Brobbey erkent: 'Ik denk dat ik wel iets te vroeg ben weggegaan'

Brobbey erkent: 'Ik denk dat ik wel iets te vroeg ben weggegaan'

02-09-2022 19:05 Laatste update: 19:23
87

Het is een mooie vrijdag voor Brian Brobbey: de Ajax-spits werd uitgeroepen tot Talent van de Maand en zit bij de voorselectie van het Nederlands elftal. In gesprek met ESPN gaat hij in op zijn uitverkiezing.

Samen met zijn vriend Kenneth Taylor behoort Brobbey tot de voorselectie. Waar menig Oranje-speler met Louis van Gaal praat over een mogelijke transfer, sprak Brobbey niet met de bondscoach, voor hij van RB Leipzig terugkeerde naar Ajax. "Ik heb Van Gaal nog nooit gesproken, ik heb z'n nummer niet eens", zegt hij tegen het medium. "Dat ik erbij zit, las ik op mijn telefoon. Ik kreeg allemaal appjes met felicitaties, onder andere van mijn broertje. Hij zei: Gefeliciteerd pik."

Met Van Gaal sprak Brobbey nog niet over zijn overgang. Dat deed hij wel met Erik ten Hag. Op het moment dat Brobbey terugkeerde naar Amsterdam, vertrok Ten Hag naar Manchester United. "Erik stuurde me een bericht, ja. Om me te feliciteren, en om te vertellen dat hij me er graag bij zou hebben in Manchester. Maar ik ben nog niet klaar bij Ajax, ik wil hier eerst nog iets laten zien. Ik denk dat ik wel iets te vroeg ben weggegaan", is hij eerlijk. "Ik wil hetzelfde doen als Ryan Gravenberch: de club over een paar jaar veel geld opleveren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie