Dijks aangetrokken als 'leider' bij Vitesse: 'Die ervaringen kan ik wel meegeven'

Dijks aangetrokken als 'leider' bij Vitesse: 'Die ervaringen kan ik wel meegeven'

02-09-2022 20:11 Laatste update: 20:18
17

Mitchell Dijks maakte de verrassende overstap naar Vitesse en moet nu de Arnhemmers bij de hand nemen. Dijks is met zijn 29 jaar de op één na oudste speler in de selectie en moet als leider gaan fungeren, iets wat voor Dijks zelf ook nieuw is. 

In gesprek met De Telegraaf blikt Dijks terug op zijn tijd in Italië en kijkt de voormalig Ajacied ook naar het komende seizoen bij Vitesse. De verdediger zal tegen FC Groningen nog niet starten. "De afgelopen twee weken heb ik niet meer getraind, omdat ik steeds dicht bij een club was. Daarom wilden ze geen risico nemen. En daarvoor heb ik wat last van mijn knie gehad. Ik heb dus vier weken gemist. De trainer wilde graag, dat ik zondag bij de selectie zou zitten. Maar dat is voor mij te kort dag", stelt Dijks. 

Dijks speelde vier jaar lang in Italië en moest het tegen grote namen opnemen. Ik heb tegen hele grote namen gespeeld. Tegen spelers als Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Ik heb zelfs tegen hen gestaan bij corners. Die Zlatan is zo geslepen. Die weet precies wanneer hij het zetje moet geven, waardoor hij een metertje los komt. Dat zijn ervaringen die ik ook weer kan meegeven aan jongere jongens", zegt Dijks. "Ik heb met de trainer gesproken en die zei: ‘Mitch, ik heb een leider nodig.’ Dan bedoelt hij geen aanvoerder, maar wel iemand die ervaring heeft en dingen kan vertellen tegen de jonge jongens. Dat is voor mij ook een uitdaging, want dat is iets nieuws voor mij."

De Nederlander is eerlijk wanneer het gaat over de onderhandelingen tussen club en speler. "Om heel eerlijk te zijn was het voor mij financieel niet zo, dat ik dacht ‘hiervoor ga ik terug naar Nederland’. Nu is mijn contract ontbonden en daarvan heb ik geld meegekregen. Zodoende was het complete plaatje perfect om nu wel deze stap te zetten. Voor mij was het win-win-win. Ik kijk er naar uit om weer in Nederland te gaan voetballen. Ik zit dicht bij mijn familie, maar ook bij mijn fysio en mensen die belangrijk voor me zijn", besluit Dijks.