Kieft: 'Álvarez verder dan Sangaré, Luuk de Jong betere pinchhitter dan Brobbey'

Kieft: 'Álvarez verder dan Sangaré, Luuk de Jong betere pinchhitter dan Brobbey'

02-09-2022 21:35 Laatste update: 23:01
116

Wim Kieft is van mening dat Ajax terecht het bod van vijftig miljoen euro heeft afgeslagen voor Édson Álvarez. De voormalig voetballer en analist stelt dat de Mexicaan verder is dat Ibrahim Sangaré van PSV, maar dat de Eindhovenaren in Luuk de Jong een betere pinchhitter in huis hebben dan de Amsterdammers. 

In zijn column in De Telegraaf licht Kieft beide ploegen uit. Ajax verkocht Antony en Lisandro Martínez voor 167 miljoen euro, terwijl bij PSV Cody Gakpo, waar veertig miljoen euro op werd geboden, in Eindhoven besloot te blijven. Antony en Martínez vertrokken naar United, Gakpo stond in de belangstelling van Leeds United en Southampton. 'Dat verschil zit hem in Champions League of Europa League spelen. Als je dan als Gakpo niet thuis geeft in vier voorrondewedstrijden tegen AS Monaco en Rangers FC dan helpt dat niet mee om de transfersom op te krikken', schrijft Kieft. 

Ajax kreeg de kans Álvarez voor vijftig miljoen euro te verkopen, maar besloot af te zien van een dergelijke deal met Chelsea FC. 'Terecht weigerde Ajax dit bod want hij is heel belangrijk geworden voor zijn ploeg. Hij is overal, anticipeert goed op situaties, verovert ballen en speelt ze daarna steeds beter in. Eigenlijk lijdt hij nauwelijks balverlies. In tegenstelling tot Ibrahim Sangaré van PSV. Dat is iemand die veel ballen onderschept, maar wel nadat hij ze zelf heeft verspeeld. Alvarez is beter en verder dan Sangaré', is Kieft van mening. 

Op de spitsenpositie is Brian Brobbey terug te vinden bij Ajax. De sterke aanvaller werd vrijdag voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. 'Brobbey heeft wat te bewijzen bij Oranje, hoewel het koppel Depay-Bergwijn niet ter discussie staat. Als pinchhitter, om iets met de kop te forceren, schat ik Luuk de Jong hoger in dan Brobbey', besluit Kieft.