Van Champions League naar Cambuur: Het is voor mij geen stap terug

Van Champions League naar Cambuur: "Het is voor mij geen stap terug"

03-09-2022 09:46
33

Felix Mambimbi werd op Deadline Day door SC Cambuur gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De aanvaller speelde vorig jaar nog in de Champions League met Young Boys, maar ziet de transfer naar Friesland niet als een stap terug.

De 21-jarige nieuwkomer wordt voor één jaar gehuurd van de Zwitserse formatie. Afgelopen seizoen speelde hij nog mee met Young Boys tegen Atalanta Bergamo en Villarreal. "Ik denk dat de Nederlandse competitie niet minder is dan de Zwitserse. Het is voor mij geen stap terug", zegt Mambimbi tegen Omrop Fryslân. "Voor mij is het simpel: ik wil goed voetballen. Ik denk dat Nederland daar een goede plek voor is."

Mambimbi erkent 'hectische dagen' achter de rug te hebben. "Het was een beetje stressvol, maar ik ben blij dat ik hier ben. Een paar weken geleden hoorde ik van de interesse van Cambuur. Toen heb ik erover nagedacht of ik naar het buitenland wilde, want ik heb altijd in Zwitserland gespeeld. Uiteindelijk vind ik het een goede keuze om hier te komen", aldus de Congolese Zwitser.

Trainer Henk de Jong omschrijft de transfer in gesprek met dezelfde regionale omroep als 'opvallend'. "Ik merk ook dat topclubs het leuk vinden hoe we spelen. En voor jongere voetballers is de druk hier vanuit de supporters groot." Het afgelopen seizoen kwam de rechtsbenige linksbuiten tot 36 officiële duels waarin hij vier doelpunten maakte en acht assists gaf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie