Premier League: Chelsea en Tottenham winnen nipt, goal Sinisterra helpt Leeds niet

Premier League: Chelsea en Tottenham winnen nipt, goal Sinisterra helpt Leeds niet

03-09-2022 17:59
22

Chelsea heeft zaterdag met pijn en moeite gewonnen van West Ham United in de Premier League. Ook Tottenham Hotspur trok de zege nipt over de streep in een Londens onderonsje.

Chelsea - West Ham United 2-1
Nog zonder Pierre-Emerick Aubameyang en met Hakim Ziyech op de bank speelde Chelsea bijzonder weinig klaar tegen West Ham United. Na een slaapverwekkend eerste uur brak Michail Antonio de ban, waardoor een nederlaag dreigde voor The Blues. Manager Thomas Tuchel greep echter in: invallers Ben Chillwell en Kai Havertz draaiden de score om in het laatste kwartier.

Maxwel Cornet dacht in blessuretijd nog gelijk te maken, maar de VAR stak een stokje voor het feestje van West Ham. Een overtreding op doelman Édouard Mendy werd bestraft. Chelsea boekte daarmee zijn derde competitiezege.

Tottenham Hotspur - Fulham 2-1
Tottenham blijft meedoen in de top van de Premier League. In tegenstelling tot bij Chelsea - West Ham zorgden Spurs en Fulham in Noord-Londen voor het nodige vermaak. Een snelle goal van Heung-Min Son werd afgekeurd wegens buitenspel en de Zuid-Koreaan had na ruim een halfuur opnieuw pech, toen hij net over schoot. Vijf minuten voor rust sloeg Pierre-Emile Höjbjerg alsnog toe: 1-0.

Spurs voerde ook in de tweede helft de boventoon, al was Aleksandar Mitrovic gevaarlijk namens Fulham. Een kwartier voor tijd zorgde Harry Kane voor de beslissing. Het was al zijn vijfde Premier League-treffer van het seizoen. Mitrovic tekende op aangeven van Kenny Tete nog wel voor de 2-1, maar daar bleef het blij.

Brentford - Leeds United 5-2
Luis Sinisterra heeft zaterdag opnieuw gescoord voor Leeds United, maar veel plezier beleefde hij daar niet aan. De ex-speler van Feyenoord veroorzaakte na een halfuur een strafschop, waaruit Ivan Toney de score opende. Diezelfde Tony maakte er ook 2-0 van door een vrije trap prachtig binnen te schieten. Sinisterra deed vervolgens iets terug door van buiten het strafschopgebied laag in de hoek te schieten.

In de tweede helft was Toney echter opnieuw de grote man. Leeds-doelman Illan Meslier had de bal zo bij hem ingeleverd. Met Crysencio Summerville als vervanger van Sinisterra kwam het niet meer goed voor de bezoekers. Manager Jesse March kreeg rood. en na de aansluitingstreffer van Marc Roca gooide Toney het duel definitief in het slot met zijn vierde goal. Yoane Wissa maakte er zelfs nog 5-2 van.

Newcastle United - Crystal Palace 0-0
Newcastle United brandt van de ambitie na de overname, maar de start van het nieuwe seizoen is moeizaam. The Magpies boekten pas één zege en ook tegen Crystal Palace kwam daar geen verandering in. Met Sven Botman in de basis zat het Newcastle ook niet mee, want door de openingstreffer ging een streep. Tyrick Mitchell werkte de bal in eigen doel, maar de VAR zag dat er sprake was van een overtreding. 

Overige uitslagen
Nottingham Forest - Bournemouth 2-3
Wolverhampton Wanderers - Southampton 1-0