Real Madrid wint duel om koppositie en is als enige nog foutloos in Spanje

03-09-2022 18:30
11

Real Madrid heeft zijn foutloze status behouden in La Liga. In de strijd om de koppositie was de Koninklijke met 2-1 te sterk voor Real Betis, de enige andere ploeg die na drie duels nog de maximale score had.

Real Madrid moest toezien hoe Betis meteen het initiatief nam. Zoals wel vaker was de Koninklijke aan de andere kant echter genadeloos. David Alaba lanceerde Vinícius Júnior met een lange bal en de Braziliaan lobde de bal op fraaie wijze over de uitgekomen doelman Rui Silva. Al snel deden de bezoekers wat terug via Sergio Canales. Hij werd bediend door Borja Iglesias, die de bal aan kon nemen in het strafschopgebied na een verre inworp.

Vervolgens moest Betis-keeper Silva voorkomen dat de Madrilenen weer snel de leiding namen. Hij keerde een kopbal van Aurélien Tchouaméni. Hoewel Real de druk opvoerde, werd er daardoor niet meer gescoord voor rust. In de tweede helft maakte de ploeg van coach Carlo Ancelotti alsnog het verschil. Federico Valverde bediende Rodrygo op maat en de Braziliaanse aanvaller wist Silva van dichtbij te passeren.

Rodrygo raakte daarna ook nog de paal, maar de zege van Real kwam niet meer echt in gevaar. Thibaut Courtois moest alleen nog een schot van Guido Rodríguez keren. Real kan nu toewerken naar zijn eerste Champions League-duel. De Spaanse grootmacht speelt dinsdag tegen Celtic.