Cryptische Van Nistelrooij over Veerman: 'Ik wacht op de volgende selectie'

Cryptische Van Nistelrooij over Veerman: 'Ik wacht op de volgende selectie'

03-09-2022 18:55
41

Ruud van Nistelrooij vindt het een 'goede stimulans' voor Joey Veerman dat hij is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De trainer van PSV spreekt soortgelijke woorden over Xavi Simons, die voor het eerst bij Jong Oranje zit.

Van Nistelrooij kreeg voor het duel met FC Twente de vraag of hij verrast is dat Veerman op de lijst staat. "Nee, ik wacht eigenlijk op de volgende selectie", zo was het cryptische antwoord voor de camera van ESPN. Daarmee doelde de oefenmeester mogelijk op de definitieve selectie, maar het kan ook zijn dat hij meer spelers van PSV in het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal verwacht.

Van Nistelrooij benadrukte wel dat Veerman nog niet bij de definitieve selectie zit. "Daar moet hij zijn prestaties voor op peil houden. Dat doet hij nu. Dan maakt hij zeker kans, anders zit je niet bij de voorselectie. Hij moet het zelf afdwingen, dan kan de bondscoach daar een goed oordeel over vellen. Als hij de prestaties vasthoudt, en daar is de voorselectie een goede stimulans voor, kan het zeker."

Dat Xavi Simons het nog moet doen met een plekje bij Jong Oranje, kan Van Nistelrooij wel begrijpen. "Stapje voor stapje mag ook wel. Wat hij heeft laten zien, is natuurlijk goed. Hij wil zich iedere dag verbeteren en daar werkt hij keihard aan. Hij werkt aan alle facetten van het prof zijn. Dat hij bij Jong Oranje zit, is ook een mooie stimulans voor hem."