PSV-debutant eist meer: 'De El Ghazi van toen uit de Eredivisie is er nog steeds'

PSV-debutant eist meer: 'De El Ghazi van toen uit de Eredivisie is er nog steeds'

03-09-2022 22:06
107

Anwar El Ghazi baalt van zijn eerste optreden voor PSV. De aanvaller kon de Eindhovenaren als invaller niet meer behoeden voor een nederlaag bij FC Twente (2-1).

"Ik heb nog steeds een goed gevoel bij PSV, ondanks dat het vandaag minder was", zegt El Ghazi na afloop bij ESPN. "Ik had me zeker een beter debuut voorgesteld. Ik zat zelf totaal niet lekker in de wedstrijd. Ik moet beter, dat weet ik. Het was niet goed van mezelf. Ik had nog geen wedstrijdritme, maar had wel iets moeten doen. Dat is niet gelukt, maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan."

El Ghazi vindt het normaal dat hij meer van zichzelf verlangt. "Sowieso. Ik ben geen 20 jaar meer, ik ben 27 inmiddels. Ik weet dat ik beter kan en dat moet ook", stelt de aanvaller. "Fysiek ben ik wel op en top fit. Ik heb keihard doorgetraind in Engeland, maar qua wedstrijdritme zit ik er nog niet lekker in. Dat moet nog gebeuren."

De ex-Ajacied kijkt bovendien terug op een hectische week. "Het is snel gegaan. Sportief gezien was het voor mij de beste keuze, ondanks andere interesse. Ik had een goed gesprek met Ruud van Nistelrooij en John de Jong, waar veel vertrouwen uit sprak. De El Ghazi van toen uit de Eredivisie is er nog steeds. Ik heb het bij vlagen ook laten zien in de Premier League. Ik moet nu wedstrijdritme opdoen, keihard knokken en dan komt El Ghazi weer naar boven."